Kapustičky na kokosu, šťouchačky a tzatziky.

1864x

Vděčná rychlovka na cesty.

Pokud máte rádi vegetariánské recepty, tak si určitě pochutnáte. Recept je bohatý na bílkoviny, zdravé tuky i zdravé sacharidy. A ta kombinace chutí a teplot, to je prostě nejvíc! 👌

Časová náročnost
⏱ 
Příprava 3 až 4 porcí: 40 minut

Ingredience tzatziky
🥒2 ks okurky hadovky
🧄 Česnek – 2 až 5 stroužků
🧂Sůl
🧂Pepř
🍶Zakysaná smetana – velký kelímek 15 – 20% tuku
🧉Olivový olej

Postup
Okurky nastrouháme najemno a vymačkáme z nich šťávu, aby nebyly tak vodnaté. Vmícháme zakysanou smetanu, a nastrouhaný česnek. Nakonec osolíme a opepříme dle chuti a zakápneme olivovým olejem.

Ingredience kapustičky
🥬 Čerstvé kapustičky – 1 balení
🥫Cizrna – 1 plechovka
🧅 1 cibule
🧂Sůl
🧂Pepř
🥛Kokosové mléko
🧉Olivový olej

Postup
Na oleji orestujeme cibulku do zlatova a přidáme omyté a okrájené kapustičky. Necháme chvíli prohřát a zalijeme kokosovým mlékem (množstvím dle libosti). Osolíme, opepříme a popřípadě doladíme muškátovým oříškem. Vše necháme cca 10 minut provařit, dokud nebudou kapustičky měkké, ale přesto lehce křupavé. Nakonec přisypeme cizrnu a necháme ustát.

Ingredience šťouchačky
🥔 Brambory
🧅 1 cibule
🧈 Máslo
🌰 Muškátový oříšek
🌱Čerstvá petrželka
🧂Sůl
🧂Pepř

Postup
Šťouchačky jsou klasika – uvařené brambory (ne úplně do měkka) pomačkáme, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme orestovanou cibulku s máslem a zjemníme muškátovým oříškem. Nakonec vmícháme čerstvé bylinky. A je to! Mňam.👌