Losos v páře na ohni

288x

Jak připravit lososa ve vodní lázni.

I na ohni nebo na grilu si můžete připravit lososa v páře. Je to rychlé a jednoduché. Ryba není vysušená, ani připečená, krásně se rozpadá a je šťavnatá. Za nás absolutní TOP recept na přípravu ryby v přírodě.

Časová náročnost
⏱ Příprava tří až čtyř porcí: 10 minut
⏱ Délka vaření: 15-20 minut

Ingredience
🐟 Filety lososa
🧂Sůl
🧂Pepř
🌱 Čerstvý kopr nebo tymián
🍋 Citrón
🧈 Máslo
🍶 Olivový olej

Postup
Lososa zbavíme velkým ostrým nožem kůže. Z alobalu zatím připravíme vaničku pro vodní lázeň. Pro každé filátko lososa si nachystáme větší kus alobalu. Každý kousek ryby pak osolíme, opepříme a dle chuti můžeme přidat čerstvý kopr nebo tymián. Nakonec pokapeme citronovou šťávou, navrch přidáme kousíček másla a zakápneme olivovým olejem. Takto připraveného lososa zabalíme do alobalu tak, aby se dovnitř nedostala voda z vodní lázně, nebalíme ale příliš na těsno, dáme mu trošku volnost.

Na grilu nebo v ohništi rozděláme mírný oheň, na grilovací mřížku položíme vytvořenou vaničku pro vodní lázeň a ihned do ní nalijeme trochu vody, aby ji vítr neodnesl a nezačala se hned pálit.

Do vaničky s vodou vložíme naše balíčky s lososem a v průběhu vaření dolíváme vodu, aby byly stálé alespoň z 1/3 ponořené.

Takto vaříme zhruba 15-25 minut dle velikosti porcí. Máme-li porce na šířku 4–5 cm, vaříme zhruba 12-15 minut.

Ideální výsledek je takový, že se losos rozpadá a je krásné šťavnatý. Přejeme dobrou chuť! 😊